Buat game Flash dengan Flixel

Dah lama aku berkecimpung dalam arena game ni. sebagai seorang pemain game tegar, mestilah tak terlepas dari bermain game flash yang sangat hebat. Game-game seperti CANABALT , Machinarium, Tower Defence , dan banyak-banyak lagi.Ternyata Flash merupakan platform yang baik untuk buat game.
Dengan mengunakan Actionscript 3 , FlashDevelop, dan library Flixel, aku berjaya buat game platform yang sangat-sangat basic. Actionscript agak mudah nak faham, dan library Flixel pun sangat-sangat flexible utk buat macam-macam jenis game.
Jadi; sebab terlampau rajin yang amat; aku pun tulis la tutorial yang simple ni. Slaid power point je pun, tapi still ok kott..
FlashDevelop & Flixel.pdf
Tutorial.zip

Sumber : http://misterpah.com
copy paste tanpa edit dari http://misterpah.com

0 comments:

Catat Ulasan

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .