Cara elak akaun facebook digodam

 

Selain komputer peribadi dilengkapi dengan perisian "internet security" sebagai langkah awal daripada maklumat akaun dicuri. Ini lagi satu persedian awal. Caranya mudah sahaja.

Pergi ke tetapan akaun ---  Keselamatan --- Pelayaran Selamat, dan tandakan bahagian "Brower Facebook on a secure connection (https) when possible, dan simpan perubahan. Yang bahagian ini adalah wajib, yang lain-lain jika anda nak buat, buat lah. Harap maaf facebook DS dalam bahasa melayu. Bahasa Jiwa Bangsa ^^v

*untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan facebook fan page DS.

Perhatian  Jika anda aktifkan "Login Approvals" dan Pemberitahuan Daftar Masuk, sila pastikan fb dan telefon mudah alih anda berhubung.. jika tidak jadi lah macam ni. (anda memerlukan no code yang diberikan oleh fb ke fon anda dan masukkan no code tu untuk masuk fb)

5 comments:

  1. one more bro.... facebook boleh dihack melalui forgot password....

    BalasPadam
  2. eddytech03 saya dah post pasal tu sebelum ni

    BalasPadam
  3. thanks dgn pberitahuan ni.dh ikut :)

    BalasPadam
  4. wlupn sy wt cmni,fb sy still lg leh digodam

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .