Wazzup.info Adalah Satu Penipuan

Disebabkan sudah terlalu ramai yang mempromosikan wazzup.info ini , aku nak beritahu yang wazzup.info ini merupakan "spamming search engine", dan ia satu program PENIPUAN kerana ia datang sekali dengan spyware dan malware. Jadi  dinasihatkan sebelum ia merosakkan komputer anda, "remove" kan ia secepat mungkin menggunakan anti-spyware yang boleh dipercayai. 
 Wazzup.info melambatkan komputer anda dengan ketara dan anda akan merasa seperti komputer anda tersekat. Ini termasuk program membuka, menutup komputer anda, dan Internet yang lambat.
Anda akan mendapat banyak pop up yang tidak diingini. Wazzup.info mencemari registry windows anda dan menggunakannya untuk menggunakan pop menjengkelkan sehingga iklan entah dari mana.
Jangkitan ini akan menukar tetapan registry anda dan lain-lain fail sistem penting windows. Jika Wazzup.info tidak dibuang ia boleh menyebabkan crash komputer yang lengkap.

Beberapa jangkitan Wazzup.info mengandungi trojan dan keyloggers yang boleh digunakan untuk mencuri data sensitif seperti kata laluan, kad kredit, maklumat akaun bank dan sebagainya. Jadi adalah amat penting untuk membuang Wazzup.info seawal mungkin sebelum ia mencuri maklumat anda. Virus Wazzup.info akan memaparkan pelbagai jangkitan palsu ancaman keselamatan yang ditokok tambah pada komputer dan kemudian anda menyatakan bahawa anda perlu membeli program untuk menghapuskan jangkitan. Jangan percaya amaran yang ditunjukkan oleh Wazzup.info.
Jika ada sudah menggunakan wazzup.info ni anda boleh cuba scan menggunakan Spyware Doctor
 

1 comments:

  1. I've open it , and i just want to register it.thankyou for the information btw =)

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .