Darknet : Internet Disebalik Kegelapan

Darknet - The Darkside

welcome to the wrong side

Apa itu Darknet. Darknet adalah rangkaian tersembunyi atau rahsia, seperti laman web rahsia yang berjalan pada pelayan peribadi atau sebuah organisasi. Perkongsian fail Darknet adalah tertutup dah hanya orang-orang tertentu atau komputer tertentu sahaja yang boleh akses. Apa yang ada dalam site Darknet nih. Hmm...apa yang DS tahu ada cara-cara nak buat dadah, cara-cara godam "hack". Mudah kata benda-benda jahat la.

Kelebihan Darknet :
 
Dark Internet - Sukar untuk dicapai oleh komputer lain di internet
Deep Web - Kandungan laman web tidak diakses oleh enjin carian seperti Google, Yahoo  dan  Bing 
Dark fiber - Tidak menggunakan gentian optik infrastruktur komunikasi (menggunakan gentian optik   sendiri)

**Apa-apa pun penggodam tetap boleh akses

6 comments:

  1. mcm2 kan ada dlm dunia internet ni..bru thu ttg hal ni..

    BalasPadam
  2. AKU nak join la dalam organisasi yang ada darknet hehe..

    BalasPadam
  3. kt dalam internet pun, mcm benda jahat kita boleh jmpe..kne pndai search jela

    BalasPadam
  4. thanks infonya kwaan ,,

    salam blogwalking VINKY BLOG

    BalasPadam
  5. salam, ape yg ada dalam darknet ni bukan saje bende2 jahat seperti jualbeli dadah, khidmat pembunuh upahan, video sex,scandal artis dan pembunuhan. tetapi ada jugak maklumat dan portal yg berfaedah dan informasi dan kajian yg berguna. tp bergantung kepada pelayarnya lah.

    utk masuk ke ke darknet xperlu menjadi seorang hacker, anda cuma perlukan pelayar yg telah dikhaskan utk melayar darknet ini. pelayar itu boleh dijumpai di internet.

    peringatan : darknet diawasi 24 jam oleh FBI dan CIA, anda silap langkah, mereka akan datang jemput anda depan pintu (pernah berlaku di malaysia)

    kalau anda rasa DARKNET ni power, anda perlu tau pasal Deep Web, yg ni lebih power, kalau anda boleh menembusi Deep Web ni, anda boleh tau segalanya malah lokasi kota atlantis sekalipun, dan disinilah para Hacker terkenal bersarang. kalau belum cukup ilmu, jgn sesekali try. buruk padahnya ; )

    BalasPadam
  6. Melalui Twotz, aku sokong. Tak semuanya jahat, ada gak yang baik. :)

    Google, search engine cuma level one, level two je kot. Guna proxy + TOR + lain-lain tools, untung nasib cerah, boleh masuk DarkNet. DeepWeb, level 8 dalam sejarah berjaya masuk 3 hari je. Maybe laa, tak berapa sure dengan kabar angin ni.

    Hacker ramai stay kat level 4 kot. Try search ada je.

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .