Kerajaan Malaysia nak buat virus


Kerajaan Malaysia merancang meletakkan spyware di komputer rakyat. Ini lah yang admin baca semalam di TheStar online. Bagi yang belum baca, baca sini. Kerajaan merancang meletakkan “trojan horse” ini adalah untuk mengintip data di komputer rakyat.

Persoalannya disini.  dimana PRIVASI(rahsia)  di dunia Internet? Kesemua perkara yang pengguna lakukan termasuk membuat transaksi perbankan nama dan kata laluan akan direkodkan. Tak pasal-pasal akaun perbankan rakyat pulak yang kene godam. Ingat semua kakitangan kerajaan tu jujur belaka ke? Rasuah sana sini je admin tengok. Kalau kerajaan mahu melakukan ini hanya untuk "menangkap" penggodam di Malaysia yang dikatakan sebagai pengganas, ini beerti kerajaan ketandusan orang yang CELIK IT. Kerajaan sendiri yang nak rakyatnya yang celit IT ni kan. 


5 comments:

  1. mcm ni susah lah lg2 guna transaksi online..huisshhh..mcm2 lah...

    BalasPadam
  2. macam ni dah xde privasi la untuk kita semua...semua data kita org boleh tahu la kan...
    haihhh lepas ni kalau nak buat apa-apa transaksi terpaksa guna cara lama balik la..nk guna transaksi on9 dah tak selamat..

    BalasPadam
  3. adoi, takda privasi la. tak patut pula rasanya guna virus nih. kena hack kang, kan tak selamat.

    BalasPadam
  4. huish.. mmg cadangan gila ajer.. betul kata admin.. Semua kakitangan gomen tu bukannya jujur belaka... makan gaji buta tu dah mmg diarang lah tu.. rasuah lagi... nauzubillah... mmg xCELIK IT la kalo gomen nk guna idea ni..
    teruk2..
    hack gomen!

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .