Post status dari server / client




Siapa penah baca status dari sever dan client? Hehe ingat anda sehaja yang boleh post status di facebook, tweet di twitter atau sebagainya. Jom kenali status respon pada client dan server :-

Successful 2xx
200 OK
201 Created
202 Accepted
203 Non-Authoritative Information
204 No Content
205 Reset Content
206 Partial Content


Client Error 4xx
400 Bad Request
401 Unauthorized
402 Payment Required
403 Forbidden
404 Not Found
405 Method Not Allowed
406 Not Acceptable
407 Proxy Authentication Required
408 Request Timeout
409 Conflict
410 Gone
411 Length Required
412 Precondition Failed
413 Request Entity Too Large
414 Request-URI Too Long
415 Unsupported Media Type

Server Error 5xx
500 Internal Server Error
501 Not Implemented
502 Bad Gateway
503 Service Unavailable
504 Gateway Timeout
505 HTTP Version Not Supported




2 comments:

  1. WikiPedia pun ada juga info nie

    BalasPadam
  2. macam mana nak delete post_status: 200OK kat database.. sebab ada melambak sampai server asik down je..

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .