Buat video guna powerpoint



Penah tak terfikir nak buat video hanya mengunakan Microsoft Office Powerpoint? Admin sendiri tidak terniat untuk buat video guna powerpoint ni sebab tak tahu pun boleh buat. Mula admin tahu yang MS office powerpoint 2010 boleh buat video ketika di semesta 3 nak buat mini projek multimedia.

Caranya mudah sahaja. Buat slideshow seperti biasa mengunakan MS Office 2010 atau ke atas. kemudia save as type Windows Media Video, seperti gambar dibawah :-

Buat video guna powerpoint

1 comments:

  1. pernah terfikir tpi tk reti cgt bab2 video nie . setakat slide show reti ah , haha . Tpi de akk yg stu kolej dy kte dy bt video gne power point je , mmg agak pro lah . dy penah bt video bgi kat sya , okay je =)

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .