Tukar password wifi Streamyx

Pada cacatan yang lepas disini. Admin ada tunjuk cara nak hack wifi P1 Wimax dan Kamil Kahar komen supaya buat tutorial tukar password wifi. Disini admin akan tunjuk cara nak tukar password wifi bagi penguna Streamyx :-

1.  Masukan alamat ni 192.168.1.1 di address bar dan tekan enter


2. Akan keluar satu popup window untuk memeinta anda memasukkan modem usernama dan modem password. Jika anda mengunakan modem daripada TM username dan password adalah
modem username : tmadmin
modem password : tmadmin

Jika anda mengunakan modem bukan dari TM usernama dan password adalah
modem username : admin
modem password : admin


3. Dah siap login modem  login akaun streamyx anda pula. Akaun streamyx anda ialah contoh@streamyx. Jika anda tidak tahu sama ada anda tidak ambik tahu atau tak ingat boleh hubungi 100 atau ke TM poin yang berdekatan


4. Bila anda dah siap login antara muka dibawah akan keluar :-


Disebabkan admin mengunakan modem Asus maka antara muka Asus la yang keluar. Jika anda mengunakan modem dari TM maka antara muka TM la keluar, Jadi jangan pelik la nanti bila keluar lain. Bila dah keluar macam ni semua setting ada kat sini. Bukan setakan nak tukar nama dan pass wifi sahaja.

**cara ini juga digunakan untuk setting mula-mula nak guna medem baru. Bila dah sampai disini tekan je Quick Internet setup.

16 comments:

  1. pas ni boleh la tkr pswd streamyx..hehe...

    BalasPadam
  2. aku ingat nak hack wifi umah sebelah.leh hack stremyx org tak?haha

    BalasPadam
  3. saya ada sediakan tools dan tutorial hack wifi khas utk newbie yg baru blaja…sume lengkap…cume tggal nk launch je…lawat:
    http://godamwifi.blogspot.com/

    note: hack itu salah..gunekn utk tujuan tertentu je…saya jual tools utk berniaga..bukan galakkan hack2 nih…harap faham k..sy pn xmau wifi saya dihack pnat je baya bulan2…

    BalasPadam
  4. Jika ada wifi yang dikunci, bisa cari tahu passwordnya tidak?

    BalasPadam
  5. sangat membantu . terima kasih :)

    BalasPadam
  6. tak boleh nak login

    BalasPadam
  7. nak login streamyx mcmna plk. kt mn login nya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. masukkan id streamyx dan password..
      kalau tak tahu.. tak ingat boleh hubungi pihak streamyx dail 100

      Padam
  8. boleh tak orang lain gunakan internet kita kalau dia tahu user name dan password kita..contohnya user name :khan@streamyx password:Aaa123..username dan password tu TM yg bagi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mestilah boleh.. password kita boleh tukar.. tapi username kita x leh tukar..

      Padam
  9. berapa jarak maksimum untuk seseorang tu nak hack kita?????

    BalasPadam
  10. kalau tukar password buat dkat tm point boleh kew

    BalasPadam
    Balasan
    1. kat TM point boleh tukar password streamyx je.. password wifi kena buat sendiri..password wifi set di rauter

      Padam
  11. knp tak dapat login? dah nak 10 kali try tak dpt :(

    BalasPadam
  12. tak boleh login!!

    BalasPadam
  13. terima kasih sangat membantu..

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .