Virus dalam RockMelt : Betul atau Tidak ?

RockMelt pelayar web percuma yang dicipta oleh Tim Howes dan Eric Vishria yang memberi tumpuan kepada penggunaan perkhidmatan media sosial, terutamanya Facebook dan Twitter.

Kerana ia memberi tumpuan kepada Facebook, selepas ia dipasang, RockMelt permintaan pelanggan untuk log masuk ke akaun mereka. Sekali log, pengguna boleh menghantar jemputan kepada semua rakan-rakan mereka dan rakan yang berhati-hati mungkin mendapati bahawa itu adalah spam. Seperti gambar dibawah


Mesej RockMelt bukan virus, tetapi kerana mekanisme jemputan, ramai orang seolah-olah tidak senang dengan, menamakan "Trojan" dan "spammer".

Tetapi beberapa produk antivirus mengenal pasti dalam perisian Rockmelt adalah malware atau virus. Lalu wakil RockMelt bekata "Maaf kepada semua. Kerana kami masih baru.  Terutama kepada perisian anti-virus yang mencetuskan bantahan. Kami sedang berusaha dengan Norton dan lain-lain untuk menyelesaikan"

Mudah-mudahan, RockMelt akan menangani isu-isu tersebuat, Pengguna yang ingin mencuba pelayar dinasihatkan berhati-hati apabila memasang, untuk memastikan bahawa rakan-rakan mereka tidak akan dihujani dengan pemberitahuan yang tidak diminta0 comments:

Catat Ulasan

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .