Google Docs dan Hacker



Sekarang sudah jadi cara baru bagi hacker untuk hack orang secara Phishing dengan mengunakan Google Docs. Para hacker mengunakan google docs ini untuk mengambil data peribadi seperti kata laluan. Walaupun cara ini sudah ketingalan zaman, tetapi masih ada penguna yang mudah tertipu.



Contoh gambar diatas adalah google docs untuk menminta penguna facebook yang nak Remove Timeline. Tetapi ia menminta untuk masukan kata laluan. Disini terbukti bahawa ini adalah Phishing. bukan cara yang betul untuk buang Timeline di facebook. Admin harap penguna tidak akan tertipu dengan cara ini. Jika anda terjumpa sila laporkan kepada google (report page)

4 comments:

  1. xjumpa lg, kalau ada pun xkan klik...

    BalasPadam
  2. kakcik dh bnyk kali terkena, masa tu bodo bodo cerdik lagi kan, kalau ada apa2 link yg diorang hntq main click je, and then kalau dia mintk isi maklumat peribadi ke, main isi je, kalau nak kira kan.. dah 5 acc fb kakcik kena hack.. huhu, sedih, tpi dh bnyk kali kena, kena beringat selalu lah.. insyallah fb kali ni kekal lama, Amin..

    BalasPadam
  3. sampai 5 kali kene, xpe r tue, blaja dari kesilapan..hehe

    BalasPadam
  4. Bru je skali kna. Nsib leh bukak balik. Hahaha.

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .