Simpan Fail Penting Di Google Drive


Apa Itu Google Drive ?
Google telah melancarkan perkhidmatan penyimpanan fail berasaskan cloud (awan) iaitu “Google Drive” kepada orang ramai. Perkhidmatan percuma ni boleh digunakan untuk memuat naik, berkongsi, bekerjasama, dan menyimpan semua fail anda secara online.

Anda boleh memulakan dengan 5GB penyimpanan percuma yang cukup untuk menyimpan gambar yang ber-resolusi tinggi dan macam-macam lagi. Boleh juga memilih untuk menaik taraf ke 25GB $ 2.49/month, 100GB untuk $ 4.99/month atau lebih 1TB $ 49.99/month .

Bagaimana Untuk Mendaftar Google Drive ?
Seperti biasa anda hendaklah mempunyai akaun Google atau gmail. Untuk mula mengunakannya pergi home page Google Drive di https://drive.google.com/start . Anda juga boleh terus install Google Drive di komputer anda.



Kelebihan Google Drive.
Anda boleh buka dimana-mana sahaja komputer.
Fail anda selamat jika komputer anda rosak.
Boleh kongsi dangan sesiapa sahaja. atau untuk kegunaan diri sendiri sahaja tanpa di kongsi.


8 comments:

  1. really ada sumthing yg mcm ini? kalau format laptop still document tu ada eh.

    BalasPadam
  2. Baru tahu.. Tak payah nak risau dengan Fail penting kalau lappy rosak.. btw, Thanks for the sharing.. ^_^v

    BalasPadam
  3. wah... ni sangat2 menarik ni

    BalasPadam
  4. menarik..thank tuk info nie..:)

    BalasPadam
  5. mohon ajar wa untuk guna menda alah nie...

    BalasPadam
  6. menarik.. tp agak2 bahaya x? boleh kene hack x? hoho

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .