Windows 8 Store Kini Mempunyai Lebih 1,000 Applikasi


Suatu yang menarik di Windows 8 adalah Windows Store dimana applikasi windows 8 tersenarai disini. Windows Store telah dibuka kepada orang ramai dalam Windows 8 Preview, apabila hanya aplikasi percuma telah disenaraikan sebagai tersedia untuk dimuat turun, tetapi ia telah mula menerima aplikasi dibayar serta sejak Windows 8 telah dikeluarkan kepada pembuatan bulan lepas.

Di samping untuk applikasi Windows 8 tertentu, yang terdiri daripada majoriti perisian kini disenaraikan dalam portal, Windows Store juga memaparkan aplikasi desktop tradisional, tetapi hanya untuk menyediakan pengguna dengan pautan ke laman web pemaju mereka.

Ia seolah-olah bahawa lebih ramai pemaju tertarik kepada Windows 8, yang menunjukkan bahawa perisian yang lebih baru akan muncul Windows 8 Store tidak lama lagi, sekali gus menjadikannya platform lebih menarik berbanding sebelum ini.

Satu perkara yang perlu diperhatikan, walaupun Microsoft tidak lagi memberi pengumuman rasmi mengenai bilangan aplikasi yang terdapat di Windows Store. Walau bagaimanapun, ia mungkin berbuat demikian sebelum atau pada majlis pelancaran rasmi untuk Windows 8, yang ditetapkan untuk 16hb Oktober, tahun ini.

2 comments:

  1. done follow u back..nice entry.. nk tambah follower? join ni cepat ! pencarian blog baru untuk di preview !

    http://rizwanewan.blogspot.com/2012/09/cepat-pencarian-blog-baru-untuk-di.html

    BalasPadam
  2. terbaekk...dak kechik teruskan usaha anda dlm m'beri info dlm dunia ICT kpd masy.. :)

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .