Apa Itu NuffnangX - Naikkan Trafik di NuffnangX

Mendaftar dengan NuffnangX anda boleh mencari, mengikuti dan berkomunikasi dengan blogger kegemaran anda di telefon bimbit, tablet mahupun peranti mudah alih lain. Untuk meningkatkan pengalaman membaca blog anda, anda perlu menuntut dan mengesahkan blog anda.

Kenapa anda perlu menuntut dan mengesahkan blog anda?
• Untuk mengesahkan anda adalah pemilik tepat blog
• Untuk mengintegrasikan perbualan dengan blogger
• Terima pemberitahuan menolak apabila anda mendapat komen
Berikut adalah bagaimana anda boleh menuntut blog anda:

1) Log masuk ke NuffnangX anda. Bagi yang belum daftar boleh daftar di http://www.nuffnangx.com/

 2) Klik butang “Claim my blog.” Pada nama anda mahupun di sebelah kiri. pastikan juga ini adalah akaun anda.
  3) Ikut arahan pada laman web untuk menuntut dan mengesahkan blog anda.

4) Masukan Home Page URL blog anda.

5) Pilih pilihan anda ( Tekan je Choose yang atas tu )


6) Bila dah dapat 'code' ni letak kan pada blog anda ( add widget html/javascript ) Dah siap letak kat blog, tekan butang bawah yang warna biru tu.


7) Tekan je 'click hare to verify your code'

8) Tekan je continue. Siap sudah. Secara automatik bila blog anda update, akan di post di nuffnangX

8 comments:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. menarik nie...thank 4 info.. :)

    BalasPadam
  3. Wih manteb Info nya gan . Makasih udah bagi bagi info .
    Mampir di blog saya yaa ^^ Jangan enggan untuk komentar :)

    Semoga aja adminnya baik mau follow blog saya . Pastideh di folback http://share4rt.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. Manteb artikelnya :)

    Semoga Adminnya mau Komentar di Blog Sederhana saya :)
    http://share4rt.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. thanx, mmg sesuai dgan blog sy yang seminngu jagung ni
    guabudakbaik.blogspot.com

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .