NuffnangX Ada virus / Malware ?

Content from www.nuffnangx.com , a known malware distributor

Bagi blog yang menggunakan perhidmatan NuffnangX kemunkinan ia tidak dapat dibuka. Tetapi tidaklah semua blog yang gunakan NuffnangX ini tidak dapat dibuka. Bagi penguna perlayar web selain dari Google Chrome dan Chromium boleh dibuka seperti biasa.

Selain itu juga pengguna yang membuka laman rasmi NuffnangX juga tidak boleh diakses sama ada menggunakan firefox, chrome atau sebagainya. Ini berlaku dikatakan telah dilaporkan sebagai halaman serangan dan telah disekat untuk keutamaan keselamatan anda.

Bagi penguna iklan Nuffnang tiada masalah. Ini hanya berlaku pada NuffnangX sahaja. Bagi mengatasi  masalah ini anda hanya perlu buang kod JavaScript NuffnagX sahaja. Tidak perlu buang kod JavaScript Nuffnang.


Maklum balas dari pihak nuffnang pula mengatakan meraka sedar masalah malware ini dan akan mengabil tindakan sewajarnya sehingga masalah ini dapat diatasi.Kemaskini Terbaru : Kini google telah menarik balik kenyataan bahawa NuffnangX mempuyai malware dan kini NuffnangX selamat digunakan tanpa sebarang malware.

1 comments:

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .