Twitpic Dikesan Ancaman Malware


Tiba-tiba hari ini Google Chrome mula mengesan Twitpic.com sebagai ancaman malware. Twitpic adalah salah satu laman web yang paling popular untuk Perkongsian gambar dan video di Twitter. Twitpic menafikan dan berkata bahawa tidak ada malware di laman web dan cuba untuk menghubungi Google.
 
Profil Twitter dan halaman dengan URL Twitpic dalam tweet juga disekat oleh Google Chrome. Ramai penguna juga mengadu tentang perkara ini di Google.

Halaman Google Safe Browsing Diagnostik untuk twitpic.com berkata, "Tapak disenaraikan sebagai mencurigakan - melawat laman web ini boleh membahayakan komputer anda. Daripada halaman yang diuji di laman web ini sejak 90 hari yang lalu, menyebabkan perisian berniat jahat dimuat turun dan dipasang tanpa kebenaran pengguna. kali terakhir Google melawat tapak ini adalah pada 2012/12/30, dan kandungan mencurigakan telah ditemui di laman web ini dalam tempoh 90 hari yang lalu.

Juga laporan Google berkata,  pihak ketiga atau hacker juga boleh menambah kod berniat jahat ke laman web yang sah, yang akan menyebabkan google untuk menunjukkan mesej amaran.0 comments:

Catat Ulasan

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .