Facebook Graph Search


Apa itu Facebook Graph Search ?
Bagi penguna facebook sudah pasti terlihat akan Facebook Graph Search ini apabila log masuk akaun. Facebook Graph Search merupakan carian yang menggunakan data di Facebook yang akan  memaparkan hasil carian seperti gambar dan video mengikut graf masa. 

Graph Search telah pun diumunkan Facebook pada 16hb Jan lalu. Facebook mengatakan Graph Search masih pada peringkat beta, dan ia memfokuskan kepada Orang, lokasi, gambar, dan juga kegemaran. 

Bagi penguna yang ingin mencubanya boleh la ke laman rasmi di sini.






3 comments:

  1. benda nie sume penting ke utk kita..ehh!! hehe :)

    BalasPadam
  2. tak lama lagi org dah xbukak google dah..everything dah ade kat FB ni

    BalasPadam
  3. activity log? hahaha macam2 rahsia ada didalam

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .