MEGA Dilancarkan


Kim Dotcom secara rasminya telah pun melancarkan MEGA hari ini dan membuka pendaftaran. MEGA merupakan perkhidmatan storan dan perkongsian fail dalam-talian yang megantikan Mega Upload.

MEGA telah pun menerima lebih 100,000 pendaftaran dalam masa kurang 1 jam sejak ia dibuka kepada umum. Mega menawarkan ruangan 50GB untuk akaun percuma dan untuk akaun berbayar bermula dari 500GB ruangan simpanan. Untuk simpanan yang selamat ia memfokuskan kepada penyulitan (encryption) dokumen yang dimuat-naik dan disimpan, membolehkan ia selamat diatas-talian.

Perlindungan undang-undang sibar dan cetak rompak, pihak MEGA mengatakan pengguna bertanggungjawab ke atas apa yang dimuat-naik oleh mereka, dan pihak berkuasa boleh meminta maklumat penggunaan anda bila-bila masa.

Untuk pendaftaran boleh ke laman utama MEGA di mega.co.nz






3 comments:

  1. 50GB? wow byk giler...tapi dia ada limit tak utk shari berapa quota yg dia bg? heaven utk pgupload tegar ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh lg stu..yg ni mcm cloud file sharing ker? mcm dropbox, box

      Padam
    2. Boleh cuba sndiri.. simpan data atas talian tu cloud la.. lebih kurang macam dropbox..

      Padam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .