Apa itu System76

System76 adalah pengeluar komputer yang pakar dalam penjualan komputer riba, komputer peribadi, dan server.  Ditubuhkan pada tahun 2005 oleh Ketua Pegawai Eksekutif Carl Richell, yang berpangkalan di Denver, Colorado.  System76 terkenal di kalangan komuniti Ubuntu dan dianggap sebagai "jenama premium".  System76 merupakan ahli yang aktif di Colorado untuk kumuniti Ubuntu.

System76 meghasilkan komputer dengan sistem operasi Ubuntu sama ada komputer riba, komputer peribadi, mahupun server. System76  hanya menggunakan komponen yang berkualiti menyediakan satu pengalaman yang tidak seperti komputer lain.

Melalui  perkakasan, perisian, dan sokongan yang bertaraf dunia ini, System76 membolehkan pengguna, perniagaan, sekolah, dan kerajaan dengan mudah peralihan ke dunia perisian sumber terbuka.

 

Kelebihan komputer dari System76 ini adalah dari komponen yang berkualiti dan komputer dibuat istimewa untuk sistem operasi Ubuntu menjadikan ia sangat hebat dan lebih berkuasa dari Ubuntu yang digunakan pada komputer lain.


0 comments:

Catat Ulasan

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .