Cara Bagaimana Untuk Buka/Reset kunci Kata laluan Android


Cara Bagaimana untuk buka atau reset kunci kata laluan Android pada telefon mahupun tablet. Jika telefon Android anda terkunci disebabkan ada yang ingin cuba membukanya dengan melebihi had atau berkali-kali lalu ia terkunci. Jika anda sebagai tuan punya hak milik tidak boleh membuka kunci tersebut jalan yang paling mudah buat anda ialah format/reformat bukan. Disini terdapat tip dari Use Info dan anda boleh mencubanya.



How To Unlock Password of Android Phone And Tablet

1.First of all Power Off your device.

2.After this just press Up Volume Key and hold it.

3.Now press the power button and hold it.

4.It will start a secret terminal.

5.You can use home button for go up and down.

6.You can use option DELETE ALL USER DATA.

7.It will take some time, and problem is solved.

Warning :- if u use this trick then the data of your mobile will be lost
 
** Boleh Cuba Cara Lain - Android System Recovery 





31 comments:

  1. ERRR .. INSYA ALLAH .. STAKAT NI AKAK XDE AG PENAH . KALO DA PENAH . LEH RUJUK SINI . MEKASIH BRO

    BalasPadam
  2. gmna mw bka lenovo a238t ?hard resetnya tda :(

    BalasPadam
  3. saya dah buat mcm arahan yg di beri..tapi still kuar page yang macam di tunjuk kat atas. nak tekan home apa pun xboleh..

    BalasPadam
  4. a238t tak dapat hard reset, ada penyelesaian lain?

    BalasPadam
  5. Bagaimana ya nak buka pattern lock lenovo A820..
    lupa pswod email..

    BalasPadam
  6. TIDAK BALAS PERSOALAN A238T MACAM MANA NAK RESET

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banting aje lah HP tu .. dah tu beli yg lain .. selesai dah persoalan

      Padam
  7. Alhamdulillah.. Unlock password telefon menjadi..

    BalasPadam
  8. Lenovo a288t saya tak boleh cara ni. Dia hanya keluar fastboot mode tulisan kecik berwarna putih di hujung belah atas kiri skrin dah logo lenovo di tengah2. Please reply ASAP

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maaf ye.. sistem Android pada setiap telefon berbeza, untuk Lenovo a288t boleh cuba hantar kedai Lenovo.

      Padam
  9. Saye punye telefon oppo .. saya terlupa untuk membuka pantern nyer.. please blas ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cara paling selamat pergi kedai oppo itu sndiri.. setiap telefon ada rom yg tersendiri.. cara pun berbeza..

      Padam
  10. phone saya blh start tpi touch dia x berfungsi,so saya x blh nk open phone saya...mcm mna eik

    BalasPadam
  11. lenovo a288t hard reset caranya...

    BalasPadam
  12. lenovo a288t hard reset caranya...

    BalasPadam
  13. kalau screen HP terpapar " system has modified, please contact the manufacturer, thank you"...apa masalahnya? tak boleh buat apa2, on off, screenshot, and jwb panggilan je boleh...

    BalasPadam
  14. kalau fn GT-15503 cmna plk yerr..sy dhh try buad tpi xbley2 pown..

    BalasPadam
  15. Kalau tablet camne.saya dah cuba stil tak bolh

    BalasPadam
  16. Kalau tablet camne.saya dah cuba stil tak bolh

    BalasPadam
  17. mcm mne ye sye nk format phon sye model ding ding c5000

    BalasPadam
  18. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  19. semua fail dlm tu x hilang ke

    BalasPadam
  20. LenovoA238t tidak dapat rest, ada cara lain ke

    BalasPadam
  21. Assalamualaikum...first amek usb .....pastu sambung and copy data atau backup dlm computer...pastu kalau sume bende dh masuk computer...bolehlaa reset....dan cara nie mmglaa sume data hilang...tp kan td dh backup dlm pc...so xde masalah laa...masuklerbalik..gne usb..dan u have done

    BalasPadam
  22. macam mana nk resert tlefon ding ding sk2

    BalasPadam
  23. saya buat..dan menjadi...tapi tak terbaca yg data sume tu hilang..
    ayoyo...nges kejap..hahha..
    anyway, thanks ..sbb sgt berguna

    BalasPadam
  24. Kenapa Samsung Gt S-7500 saya dah buat byk kali xblh juga..mohon bantuan..

    BalasPadam
  25. Kenapa Samsung Gt S-7500 saya dah buat byk kali xblh juga..mohon bantuan..

    BalasPadam
  26. macam mana nak hard reset ninetologh i9500 ?

    BalasPadam
  27. Bole ke klau nk pecah password newbee tab tanpa format document dlm tuh ?

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .