Pelayar Web Terbaik Android 2013

Bagi penguna peranti Android, pelayar web apakah yang anda gunakan. Disini berdasarkan kedudukan di Tecnigen. 5 pelayar web terbaik untuk telefon dan tablet.


Firefox perisian sumber terbuka merupakan pelayar web yang sangat popular dan jumlah muat turun antara yang tertinggi di Google Play. Tetapi dia di kedudukan ke 5 atas sebab sokongan pada firefox untuk Android ini tidak semegah di desktop. Tetapi ciri-ciri terbaik yang menjadikan ia pelayar wab yang sangat hebat adalah sokongan untuk Adobe Flash Player, Addons, sokongan HTML5 dan banyak lagi. Mungkin suatu hari nati Firefox akan jadi yang terbaik kerana teknologinya yang tinggi selain memiliki antara muka yang unik.


4. Dolphin
Dolphin merupakan satu lagi pelayar yang mampu menyampaikan pelbagai ciri-ciri yang boleh menyesuaikan mengikut keperluan pengguna. Pilihan pengguna untuk menyesuaikan pelbagai ciri termasuk skrin utama, berkongsi ciri-ciri, kawalan isyarat, kawalan suara dan lain-lain. Dolphin juga mempunyai web app store boleh memuat turun lebih 200 aplikasi web termasuk rangkaian sosial seperti Facebook, Twitter, dan lain-lain.


3. Opera
Opera (bukan opera mini okey) antara pelayar yang popular selain Firefox dangan jumlah muat-turun yang tiggi di Google Play. Opera dengan ciri-ciri khas yang dipanggil 'mod Off-Road, Opera mampu untuk mencapai kelajuan tinggi melayari walaupun di luar liputan 3G. Salah satu ciri yang paling menarik adalah "speed dial". Tidak kira apa saiz skrin peranti anda, Opera boleh menyesuaikan diri mana-mana saiz skrin dan menyampaikan format yang tepat untuk peranti anda.


2. Chrome
Chrome ramai yang kenal akan pelayar web yang paling popular di Desktop ini bukan. Tetapi jumlah muat turun di Google Play tidak setinggi Firefox dan Opera. Chrome hanya menarik dengan kelajuan yang mengagumkan. 


1. UC Browser
UC Browser agak kurang dikenali dan jumlah muat turun juga tidak setinggi Firefox dan Opera, tetapi ia diberikan sebagai pelayar web tarbaik untuk android. UC Browser lebih cepat, lancar dan menawarkan banyak ciri-ciri yang menarik membuat web seseorang teruja. Salah satu ciri utama yang aplikasi ini menyampaikan adalah analisis bijak, yang dapat membantu anda menjimatkan masa oleh pra-beban halaman yang dibuka. Aplikasi ini juga membantu dalam membuka sesuatu halaman dengan lebih pantas, tidak kira betapa perlahan sambungan internat anda. Ciri muat turunnya juga sangat baik berbandinga pelayar web lain. Ciri-ciri lain juga termasuk mod malam, mengurangkan kos data, auto URL isi dan banyak lagi.

 2 comments:

  1. PERGHH . TERBAIK .. NNTI NK TRY LA :)

    BalasPadam
  2. Awesome post mate. The best browsers literally :)

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .