Sinopsis Frozen : Anna Dan Permaisuri Salji


Frozen Walt Disney Anna Dan Permaisuri Salji berdasarkan cerita dongeng The Snow Queen membawa kisah kekeluargaan yang membabitkan hubungan kasih sayang antara kakak (Elsa) dan adik (Anna) yang terpisah kerana kuasa ajaib yang dimiliki Elsa sejak kecil.

Elsa disumpah menjadi raksasa selepas menyalahgunakan kuasanya yang mencetuskan musim sejuk abadi yang membekukan kerajaan Arendelle, lalu dia melarikan diri bersembunyi. Duke Weselton yang angkuh merancang untuk meyakinkan semua untuk menentang Elsa, untuk kepentingan jahatnya tersendiri

Anna perlu mengembara untuk mencari kakaknya Elsa (kini dikenali sebagai Permaisuri Salji) untuk menyelamatkan kerajaan Arenbelle mereka daripada musim sejuk abadi(kekal selamanya) yang penuh dunia magik. Anna juga akan dibantu oleh penjual ais Kristoff dan orang salji yang kelakar Olaf.




5 comments:

  1. tak sabar nak tonton tp online je la nti..hehe

    BalasPadam
  2. err..sy baru perasan ke, atau ini first time blog ni buat ulasan? bukan selalu tentang teknologi ke..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. selalu dah buat sinopsis pasal animasi nih.. cuma jarang

      Padam
  3. baru tgk..tp tak fokus dr awal lg.. tu cari blog yg crita psl sinopsis..dah rekod kat astro.. anak2 duk ulang yang sama.. mami pun terleka sama kadang tu :)
    Apapun tq soo much for sinopsis..menarik!!

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .