AntiVirus Terbaik 2013

Berdasarkan kedudukan di Techradar kedudukan perisian keselamatan terbaik edisi percuma keluaran 2013 untuk windows. Bagi yang tidak mampu memiliki perisian keselamatan komersial atau berbayar, boleh mencuba perisian yang diberikan secara percuma. Untuk kedudukan Anti Virus terbaik 2014 tunggu hujung tahun 2014 pulak la yup.


9. 360 Internet Security 2013
Sebuah syarikat perisian China yang telah mencapai kejayaan yang besar dalam pasaran, tetapi kini ia mengembangkan perisian mereka ke peringkat global, 360 Internet Security 2013.

Walaupun namanya
Internet Security, ini bukan  keselamatan internet sepenuhnya - tiada penapis spam, firewall dan kawalan ibu bapa - tetapi memasang program terdapat tiga enjin antivirus: BitDefender, QVM, dan Awan 360.

360 Internet Security melakukan kerja yang munasabah menyekat akses kepada laman web yang berniat jahat, juga, dan atas baki itu masuk yang berkesan kepada dunia antivirus percuma.


8. FortiNet FortiClient
Fortinet juga menghasilkan alat antivirus yang berkebolehan, FortiClient, yang bebas untuk pengguna di rumah.

Program ini boleh dipasang dalam dua mod. Pilihan standard menyediakan pelbagai baik alat: enjin antivirus, kawalan ibu bapa yang mudah, firewall permohonan, kelemahan pengimbasan dan banyak lagi. Tetapi anda juga boleh menjalankan FortiClient tanpa perlindungan tepat masa, sesuai jika anda perlu menjalankannya bersama alat antivirus yang sedia ada tanpa konflik.


7. Emsisoft Emergency Kit (Anti Malware)
Tiada program antivirus datang dengan 100% kadar pengesanan malware kadang-kadang mungkin tergelincir melalui pertahanan anda. Anda harus sentiasa mempunyai perisian yang kedua ada, maka, hanya dalam kes - dan Emsisoft Kit Kecemasan (EEK) adalah pilihan yang hebat.

Program ini berjalan tanpa memerlukan pemasangan, mengurangkan peluang sebarang konflik dengan pakej antivirus sedia ada anda.


6.AVG Free AntiVirus
AVG Free Anti-Virus  pakej yang kukuh dengan pelbagai ciri-ciri: enjin antivirus, pengimbas e-mel, perlindungan kecurian identiti, dan LinkScanner Surf-Shield untuk menjaga keselamatan anda dalam talian.

5. Bitdefender AntiVirus Free Edition
Enjin antivirus BitDefender adalah salah satu yang terbaik di seluruh dunia, dan kini ia hadir untuk edisi percuma.

4. Avira Free AntiVirus
Avira Free Antivirus merupakan AntiVirus percuma yang paling banyak digunakan. Ia menyediakan dua kawasan utama perlindungan. ai sebuah enjin antivirus yang kuat yang sentiasa memantau PC anda, mencari dan menghapuskan ancaman.

3. ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall
Di Malaysia ZoneAlarm kurang dikenali.  Program ini tidak memberikan banyak fungsi,tetapi ia disertakan dengan firewall mudah untuk digunakan. 

2. Panda Cloud Antivirus Free
Ringkas dan mudah, Panda Cloud Antivirus adalah alat ringan yang menyediakan perlindungan antivirus masa nyata percuma dan antivirus dengan teknologi awan. ia juga boleh digunakan bersama perisian keselamatan lain tanpa masalah.

1. Avast Free Antivirus (Terbaik)
Avast AntiVirus juga merupakan perisian keselamatan yang begitu popular. Ia mudah untuk dipasang, antara muka yang mudah menjadikan ia mudah untuk digunakan, imbasan yang cepat dan pantas dapat mengenal pasti apa-apa ancaman pada PC anda, dan ini semua mempunyai kesan minimum pada prestasi sistem anda.
0 comments:

Catat Ulasan

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .