Variasi Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr

Selain Linux Ubuntu 14.04 LTS yang dikenali dengan nama kod Trusty Tahr ini sedia dimuat turun. Variasi Ubuntu 14.04 juga sedia dimuat turun.


Lubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr

Lubuntu 14.04 berdasarkan persekitaran desktop LXDE yang ringan, Lubuntu 14.04 LTS adalah pilihan untuk komputer yang berspesifikasi redah atau komputer lama.Lubuntu 14.04 dengan sokongan LTS ' Sokongan Jangka Panjang ' , yang melihat komitmen daripada pemaju untuk menyediakan tiga tahun sokongan dan keselamatan dan kestabilan kemas kini yang penting .Mereka menaik taraf dari versi terdahulu Lubuntu tidak akan melihat terlalu banyak perubahan jelas. Penekanan telah menstabil dan meningkatkan apa yang sudah ada dan bukan menambah ciri-ciri baru. Itu bukan untuk mengatakan ia tidak bernilai menaik taraf kepada ; sebaliknya . Aplikasi fail kini sukan mod dual -pane untuk pengurusan fail maju , ditambah dengan sekumpulan tetapan folder baru; alat menu menyunting telah ditambah, dan versi terbaru Firefox dimasukkan untuk melayari laman web. AbiWord dan misalnya Gnumeric penjagaan pengambilalihan pejabat memerlukan.


Xubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr

Xubuntu 14.04 juga adalah ringan yang berasaskan Xfce.Xubuntu 14.04 menggunakan xfdesktop terkini 4.11 dan telah menambah menu editor baru dan aplikasi ' Mugshot ' yang membolehkan anda mengedit butiran akaun pengguna dengan cara yang tanpa banyak karenah.Perubahan yang lebih ketara termasuk satu menu aplikasi baru jenama untuk melancarkan dan mencari aplikasi dan tetapan sistem dan pengenalan skrin kunci baru yang dikenali sebagai ' Locker Light ' yang sepadan dengan skrin log masuk.


Ubuntu GNOME 14.04 LTS Trusty Tahr
Ubuntu GNOME merupakan keluarga baru dalam ubuntu. Ubuntu GNOME dibagunkan beasaskan GNOME sepenuhnya tidak seperti Ubuntu yang dibagunkan GNOME dan Unity.

Ubuntu GNOME 14.04 menggunakan GNOME 3.12. Selain itu terdapat tetapan dimana pengguna boleh untuk memilih GNOME klasik (GNOME 2). Aplikasi terbaru GNOME turun disertakan dalan Ubuntu GNOME ini.


Kubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr
Kubuntu 14.04 berasaskan  KDE 4.13 dan semua kebaikan yang ia membawa bersamanya . Menjangka untuk melihat desktop yang lebih stabil dan perisian teras KDE terkini.


Muat Turun Lubuntu
Muat Turun Xubuntu
Muat Turun Ubuntu Gnome
Muat Turun Kubuntu

 
0 comments:

Catat Ulasan

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .