Firefox 42 Sedia Dimuat Turun - Sokongan 64 Bit


Mozilla hari ini telah pun memperkenalkan versi terbaru pelayar web sumber terbuka mereka yang serba baru iaitu Firefox 42. 

Pekara yang dinantikan bagi pengguna Firefox adalah Firefox 64 bit, dan kini ia telahpun diperkenalkan setelah beberapa tahun dibagunkan. Bagi penguna sistem operasi 64 bit bolehlah menggunakannya.


Selain membawa sokongan untuk 64 bit. Firefox 42 juga membawa "Private Browsing" yang serba baru. Perlindungan privasi pengguna yang lebih baik bagi mencegah sesetengah laman daripada menjejak privasi pengguna.

Lain lain perubahan baru, Firefox 42 membawa prestasi yang lebih lancar dan laju. Mengesan Tab yang mempunyai audio dan mem’bisu’kan tab tersebut dengan mudah. Tidak ketinggalan juga sokongan HTML5 dan IPv6 yang lebih baik.

Firefox 42 sedia untuk dimuat turun untuk pengguna Windows, Linux, Android, Mac OS dan juga iOS. Di dunia internet hari ini, jadilah pengguna bijak dimana jenayah siber kini kian meningkat. lindunggilah hak privasi dan data peribadi pengguna.0 comments:

Catat Ulasan

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .