Tip Menjaga Komputer : Cuci Komputer

CCleaner perisian wajid ada dalam OS windows.CCleaner menyokong pembersihan fail-fail sementara dan yang tidak diingini yang ditinggalkan oleh program tertentu, termasuk Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Windows Media Player, eMule, Google Toolbar, Netscape, Microsoft Office, Nero, Adobe Acrobat, McAfee, AdobeFlash Player, Sun Java, WinRAR, WinAce, WinZip, GIMP dan aplikasi lain bersama-sama dengan cookies, Recycle bin, serpihan fail, fail log, cache sistem, data aplikasi, sejarah jejak, dan pelbagai data yang lain. Program ini juga membersih registry untuk mencari dan memperbetulkan masalah-masalah di dalam Windows Registry.

CCleaner boleh digunakan untuk uninstall program. Di samping itu, CCleaner membolehkan pengubahan memulakan program, sama seperti utiliti Microsoft Windows MSConfig. Pengguna boleh mematikan start-up program.
Cleaner - Tekan je Run Cleaner
Registry - Tekan scan kemuadian fix
Yang lain-lain pandai sendiri la nak godam. Admin hanya tunjuk 2 bahagian yang penting sahaja. Admin cadangkan guna sebelum buka dan tutup komputer. Bagi yang tak penah cuci memang ambik masa yang lama.
Untuk muat-turun Klik sini

3 comments:

  1. Sama la kita guna CC Cleaner !! Oyeahh !

    BalasPadam
  2. aku lebih skekn tune up utilities..sbb software tu user friendly..hihi

    BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .