Cara nak scan wall facebook dari ancaman bahaya


Norton Safe Web melindungi komputer anda semasa anda menggunakan Facebook. Ia mengimbas setiap URL yang tersedia di Wall Facebook anda dan memaparkan ikon penarafan Norton untuk URL diimbas.

Anda juga boleh menyemak jika URL adalah selamat atau tidak selamat dan kemudian berkongsi URL dengan rakan-rakan anda di Facebook. Norton Safe Web mengimbas URL yang anda siarkan di Facebook dan memberikan anda status keselamatan untuk URL. Dengan cara ini, anda bukan sahaja dilindungi dari laman web yang tidak selamat tetapi anda juga membiarkan pengguna lain Facebook tahu status keselamatan mana-mana laman web.

Walau bagaimanapun, Norton Safe Web memerlukan kebenaran anda untuk mengimbas URL yang terdapat di Wall Facebook anda. Apabila anda log masuk ke Facebook, Norton Safe Web meminta kebenaran untuk mengakses Wall Facebook anda. Anda boleh memilih untuk membenarkan atau menafikan kebenaran untuk membiarkan Norton Safe Web mengakses Wall Facebook anda.

Ciri auto-scan dalam halaman Norton Safe Web permohonan membantu anda melindungi wall Facebook anda. Norton Safe Web mengimbas News Feed di Wall Facebook anda secara berkala dan melindungi anda daripada link yang berniat jahat. Apabila Norton Safe Web mengesan link yang berniat jahat, ia memberitahu anda dengan pos di Wall Facebook anda. Untuk mengaktifkan Norton Auto-Scan, pergi ke halaman Norton Safe Web anda di Facebook dan klik Enable Auto-Scan.
0 comments:

Catat Ulasan

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .