CCleaner dan Mz 7 Optimizer


CCleaner dah ramai yang tahu dan sudah menjadi software utility wajib bagi windows. Mz 7 Optimizer juga merupakan perisian yang sama dengan CCleaner, tetapi yang manakah lebih baik dan sesuai buat anda?

CCleaner mempunyai antara muka yang cantik, pantas dan mudah digunakan.. Pengguna boleh menganalisis dan membuang fail-fail ini dengan cepat, biasanya di bawah 10 saat. Ia juga mempunyai registry pengimbasan yang cepat. Selain kedua-dua ciri utama, CCleaner juga mempunyai tab alat untuk menguninstall aplikasi, deleteing / mematikan proses permulaan, ciri sistem restore, dan pengelap memandu.


Mz 7 Optimizer agak serabut pada pandangan pertama. Anda akan disambut dengan pelbagai pilihan dan ia boleh menakutkan untuk menggunakan jika anda tidak tahu fungsi setiap pilihan. Manakala tujuan utama Mz 7 Pengoptimal adalah untuk mengekalkan kelajuan PC, tetapi mengelirukan bagi yang tidak biasa. Tetapi Mz 7 Optimizer lebih lengkap berbanding CCleaner.

Kesimpulan disini kedua-dua adalah aplikasi yang bagus. Jika PC Windows anda  berjalan lancar dan masih ringan, anda boleh mengekalkan dengan CCleaner. Sebaliknya, jika PC anda sudah lama tertangguh untuk penyelenggaraan, Mz 7 Optimizer adalah pilihan yang lebih baik untuk nafas kehidupan baru kepada PC anda.
Mz 7 Optimizer juga sering memerlukan reboot.


 


1 comments:

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .