Ciri Baru Windows 8 - Early Launch Anti-Malware

Windows 8 akan dilepaskan minggu depan dan perubahan yang kita semua lihat sistem operasi baru juga datang dengan senarai kemas kini keselamatan yang sangat penting. Selain windows 8 Smart Screen. "Early Launch Anti-Malware" juga adalah ciri keselamatan yang baru pada operasi sistem windows.

"Early Launch Anti-Malware," juga dikenali sebagai Elam, adalah satu langkah utama ke arah persekitaran kerja yang lebih selamat. Elam yang terbina dalam windows 8 yang dibangunkan oleh Microsoft sebenarnya adalah satu cara untuk memastikan bahawa perisian anti-virus aktif terlebih dahulu bermula sebelum aplikasi berniat jahat aktif ketika baru membuka windows.

Walaupun keberkesanan Elam belum lagi lagi terbukti, konsep ia adalah asas yang kukuh dan boleh menjadi pencegahan utama untuk serangan malware. Bagaimanapun, teknologi perlu dikemas kini secara berkala untuk mengatasi batasan yang sedia ada dan menyediakan fungsi tambahan.

Adalah penting bahawa Elam bukanlah produk anti-virus, tetapi hanya satu ciri-ciri keselamatan yang bertujuan menyekat kod dijangkiti daripada mengganggu dengan sistem. Windows 8 masih perlukan perisian anti-virus yang terkini.4 comments:

 1. tak terkejar dek teknoloji ni

  BalasPadam
 2. macam2 teknologi skrg ni.. semakin bertambah2..

  BalasPadam
 3. elam... not bad :)

  BalasPadam
 4. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

  BalasPadam

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .