Half-Life 3 Eksklusif Untuk Linux

Berita gembira buat kaki gamer dan juga peminat permaian Half-Life. Ini juga mungkin berita sedih buat kaki gamer dan peminat  permaian Half-Life. Apa berita gembira dan apa pulak berita sedih ?


Pada Sidang Kemuncak Ubuntu Developer Summit 2012 lalu, Drew Bliss dari Valve berkata bahawa Linux adalah satu platform yang lebih berdaya maju untuk permainan video daripada Windows 8. Gabe Newell, pengarah Valve, secara rasmi telah mengukuhkan pendirian Injap pada Windows 8 dengan mengumumkan bahawa Half-Life 3 adalah eksklusif untuk Linux. Ini bermakna Half-Life 3 hanya boleh dimainkan pada Linux.

Half-Life 3 adalah permainan video yang dinanti-nantikan yang telah dalam pembangunan selama lebih daripada lima tahun. Ia berlaku sejurus selepas peristiwa Half Life 2: Episod 2 dan telah berjanji untuk membuat kesimpulan jalan cerita Gordon Freeman.

Newell telah membuat pendirian beliau pada Windows 8 dan berkata bahawa "Windows 8 adalah malapetaka bagi penguna di dalam ruang PC." Bukan sahaja telah beliau mengutuk Windows 8, Injap Stim kini juga mencari pengguna yang sanggup mencuba beta Stim Linux yang baru sahaja dilepaskan kepada umum. Sumber rujukan.0 comments:

Catat Ulasan

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .