Linus Torvalds Sertai Microsoft ?Linus Torvalds Sertai Microsoft Untuk Ketua  Projek Windows 9 | Linus Torvalds pengasas linux atau bapa Linux telah bersetuju untuk menyertai Microsoft sebagai ketua projek Windows 9 akan datang.

Linus akan hasilkan reka bentuk kernel baru untuk windows 9 yang akan memastikan ia tidak terdedah dan kebal dari jangkitan virus dan perisian berniat jahat.  Ini tidak mustahil kerana Linux berjaya menghasilkan kernel Linux yang bebas dan kebal dari Virus dan perisian jahat.
  

Windows 9 adalah program yang paling bercita-cita tinggi Microsoft sehingga kini kerana ia bertujuan untuk merevolusikan pengalaman pengkomputeran seperti tidak pernah sebelum. Selain daripada bebas virus, ia akan juga tidak mempunyai 'blue screen of death' lagi. OS akan berjalan dengan lancar di mana-mana PC Tablet, atau Smartphone menyediakan satu pengalaman yang bersatu pada semua peranti. Windows 9 akan boot dengan cepat (dalam 9 saat) dan tidak akan melambatkan selepas sebulan penggunaan. Ia juga tidak akan mempunyai fail-fail sementara dan pengguna tidak akan menghadapi masalah pendaftaran pada semua.

Ini mungkin berita yang kurang memuaskan buat pengguna dan percinta Linux dan perisian terbuka. Apakah jaminan Linux untuk masa depan? Linux tiada lagi keistimewaan jika windows juga sama seperti Linux dan apakah pula sumbangan Microsoft kepada Linux dan sumber terbuka selepas ini?

Rujukan  April Fool

0 comments:

Catat Ulasan

Setiap ulasan pengguna admin tidak akan bertanggung jawab.

Best viewed with Firefox

Creative Commons License
Dimensi Siber oleh Shafuan Kechik Hakcipta terpelihara, Dibawah Lesen akta Creative Commons .